Şırnak Uçak Bileti
ŞIRNAK
Yaklaşık 500 00 bin nüfusu ile ülkemizin küçük illerinden biri olan Şırnak, Güneydoğu Anadolu bölgesinin en güneyinde bir sınır ilimizdir. Hem Suriye hem de Irak’a sınır konumunda olan Şırnak, kendine komşu olan Hakkari, Van, Siirt ve Mardin şehirleri gibi tarihsel olarak çok eski geçmişi olan bir bölgede bulunmaktadır. Şırnak ekonomisi tarım, hayvancılık madencilik ve ticarete dayanır.
Eski adı Nuh olan Şırnak şehrinin bu ismi Cudi dağında olduğu söylencelerde geçen Nuh’un gemisinden gelmektedir. Bu rivayetlerden Kâtip Çelebi’nin Seyahatnâme adlı eserinde de bahsedilmektedir. Söylenceye göre Nuh Tufanında yok olan şehir Tufandan sonra Nuh ve oğulları tarafından yeniden inşa edilmiştir. Çok eskilerdeki ismi Şehr-i Nûh buradan gelmektedir
ŞIRNAK HAVALİMANI VE ULAŞIMI
2013 gibi nispeten yakın zamanlarda açılan Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı Şırnak ilinin ortalarında yer alır. Merkez il merkezine 58 önemli ilçeleri olan Cizre 13 km ve Silopi 55 km uzaklıktadır.
Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı bir iç hatlar havalimanıdır ve İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarına, Ankara Esenboğa Havalimanı ve Adana Şakirpaşa Havalimanı ile düzenli seferler yapılmaktadır. Şırnak şehir merkezine ve ilçelerine belediye otobüsleri haricinde taksi ile ulaşabilirsiniz.
Şırnak seyahatleriniz için Şırnak ucuz uçak bileti almak için www.anindabilet.com.tr adresini ziyaret edebilir, kampanya ve indirimlerden yararlanabilirsiniz. Şırnak uçak bileti için gidiş tarihinden birkaç hafta önce rezervasyon yapar ve bilet araştırırsanız Şırnak uygun uçak bileti bulma olanağınız olur.
ŞIRNAK GEZİLECEK YERLER
Şırnak, doğal güzellikler, termal sular ve tarihi eserler açısından zengindir.
En bilinen termal kaplıcaları Belkısana Kaplıcası ve Zümrüt Kaplıcası’dır. Bu kaplıcalar Şırnak için bir termal turizm olanağı sağlamaktadır.
Cizre kalesi, MÖ 4000’li yıllara dayanan tarihi ile önemli bir tarihe sahiptir. Finik Kalesi ayrı bölgede tarihi bir kaledir. Hamidiye kışlası, Sultan 2. Abdülhamit döneminde yapılmış diğer bir tarihi eserdir.
Bazebde Ören Yeri, ilk çağdan kalmadır ve üzerindeki kapri hala ayakta durmaktadır.
Cizre Ulu Cami, Hz Ömer zamanında kiliseden camiye dönüştürülmüş bir eserdir. Eskiden kapısında bulunan Selçuklu Dönemi Ejderli Kapı Tokmağı bugün İstanbul’da Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde sergilenmektedir.
Şırnak’ta ayrıca Nuh Peygamber Türbesi, Kasrik Ören Yeri, Sazirka ören yeri, Kırmızı Medrese, Mir Abdal Medresesi, gibi tarihi eserler ve ören yerleri bulunmaktadır. Ayrıca Cudi Dağı’nın Güneydoğudaki en güzel dağlarından biri olduğundan bahsetmek gerekir ve Cudi Dağı’nın kendisi bile çok ziyaretçi çekmektedir.
Şırnak ayrıca yerel mutfağı ile de ziyaretçilerine birçok lezzetli tatlar sunmaktadır. Meşhur kış tatlıları kadge dıfse ve diğer yerel yemekleri meyre, perde pilav, suryaz, gulul, hekehesandi, kipe, mahlatık, içli köfte, fıreydin kadge difse, serbidev, şımşıpe, mumbar en bilinenleridir.